4Businekselle kelpaa vain paras

19.02.2019

Etusivu » Ajankohtaista » 4Businekselle kelpaa vain paras

Olipa kerran palaveri, jossa esitystekniikka alkoi rullata vaivattomasti jo ensimmäisellä napinpainalluksella. Kun aikaa säästyi turhalta säätämiseltä, sopivien johtojen etsimiseltä ja hermotkin olivat sen ansiosta kaikkea muuta kuin riekaleina, syntyi palaverissa päätöksiä aikataulussa ja hyvässä hengessä. Tämä tarina ei ole satua vaan arkea yrityksissä, jotka ovat uudistaneet audiovisuaalisen esitystekniikkansa 4Busineksen avulla.

4Business on AV-esitystekniikkaan sekä kiinteistöautomaatioiden ratkaisuihin erikoistunut palveluyritys. Viimeisellä termillä viitataan 4Busineksen ajatusmaailmaan siitä, että yrityksen tehtävänä ei ole vain myydä asiakkaille hyviä tuotteita, vaan täydentää toimintaansa kokonaisvaltaiseksi palveluksi suunnittelun, asennuksen, huollon sekä ylläpidon avulla. ”Meidän tehtävänämme on tuoda äly yritysten toimitiloihin”, toimitusjohtaja Mikko Granström kiteyttää.

Älykkäät neuvottelutilat ovat yrityksen suurin leipälaji. 4Business toteutti Sanomalle tilat, joissa tyyli ja tekniikka lyövät mahtavasti kättä. Projektorista saa heijastettua vaivattomasti sisältöä valkokankaalle.

Kilpailuetuna älykkäät tilat

Yritys perustettiin vuonna 2014. Jo silloin omistajien tähtäimessä oli osoittaa, että teknologia voi mullistaa työnteon ja nostaa asiakaskohtaamiset uudelle tasolle. 4Busineksen takana seisoo joukko elektroniikka- ja kodinkonealan asiantuntijoita ja sen omistavat Tuomas Immonen, Sasu Mellanen, Harri Lempinen, Jouni Oja, Ville Honkanen, Mika Aro, Vesa Honkanen ja Mikko Granström. Nykyään 4Business työllistää 14 henkilöä. ”Toimipisteemme on Vantaalla, mutta tälläkin viikolla asentajiamme on töissä esimerkiksi Rovaniemellä”, Granström kertoo.

Onnistunutta yhteistyötä GF Money -konsernin kanssa

Aiemmin perinteisten pankkien kanssa asioinut 4Business valitsi GF Credit Oy:n factoring-rahoituksen sen joustavuuden takia. ”Meille on tärkeää paitsi hinnoittelu, myös toimintamalli, jonka on oltava hyvä, suoraviivainen ja joustava. Kaikki natsaa GF Creditin kanssa tosi hyvin”, Granström kertoo ja lisää arvostavansa myös ihmisiä, joiden kanssa on mukavaa tehdä yhteistyötä. ”Toimintamme on projektityyppistä ja tilanteet elävät, joten tarvitsemme kassan kannalta joustavuutta ja reagointia. Sekin toimii GF Creditin kanssa kiitettävästi. Reagointinopeus on tärkeää ja samoin sparraaminen. On hienoa, että osataan tarjota uusia ratkaisumalleja ja ehdottaa asiakkaalle tuoreita tapoja toimia”, hän kiittelee.

Hyvässä kumppanuussuhteessa vallitsee luottamus sekä avoin ilmapiiri. Juuri näillä sanoilla Granström kuvailee yhteistyötään GF Creditin kanssa. ”Näin sen juuri kuuluu mennäkin: matkaamme yhdessä omia päämääriämme kohti”, hän summaa.

4Business on toteuttanut HUONE Helsinki -kokoushotelliin näyttävät puitteet esitystekniikalle.

Teknologia mahdollistaa onnistuneet kokoukset

4Business tunnetaan parhaiten neuvottelutiloihin suunnitelluista ratkaisuistaan. Koska aika on rahaa, ei palavereissakaan sitä saisi tuhlata painimiseen toimimattoman tekniikan kanssa. ”Avullamme voit vain tulla sisään, kytkeä laitteet joko piuhalla tai langattomasti ja aloittaa kokouksen ilman turhaa säätöä”, Granström lupaa. ”Resurssien hukkaaminen loppuu, kun kokousten alussa ei enää ole 10 minuuttia turhaa säätöä. Se tuo yllättävän paljon tehokkuutta sekä vaikuttaa osallistujien tunnelmaan. Enää kukaan ei ole turhautunut toimimattoman tekniikan takia, vaan he pystyvät keskittymään olennaiseen”, hän lisää.

Vantaan Energian monitilatoimistoa täydentää huolellisesti mietitty tekniikka.

Kun kuva, ääni ja valaistus yhdistyvät

Neuvottelutilojen esitystekniikan lisäksi 4Business tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja muihinkin yritystarpeisiin. Esimerkiksi muunneltavat monitilatoimistot, valvomot sekä yrityksen brändiä tukevat, paikoitellen varsin näyttävätkin showroomit ja vierailukeskukset kuuluvat yrityksen ydinosaamiseen. ”Yksi näyttävimmistä esimerkeistä osaamisestamme on Fazerin vierailukeskus, jonka kuva- ja ääniratkaisut olemme toteuttaneet. Ohjaus on yhdistetty samaan valaistuksen kanssa”, Granström kuvailee. Tänä vuonna yritys on puolestaan toteuttanut VR:n toimitilojen muuton Pasilaan ja kaikki heidän uusissa tiloissa tarvitsemansa AV-ratkaisut.

4Business Oy:n toimitusjohtaja Mikko Granström on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön GF Credit Oy:n kanssa.

Tavoitteena olla oman alansa ehdoton ykkönen

Koska 4Busineksen tuotteissakaan ei tyydytä tavanomaiseen, on sille asetettu myös kunnianhimoiset tavoitteet vuodelle 2021. Tähtäimessä on olla oman alansa paras niin mielikuvassa, asiantuntemuksessa kuin merkityksessäkin. Toki myös tulostavoitteet ovat omistajilla kovat ja 4Business hakee joka vuosi merkittävää kasvua. Tällä matkalla on myös GF Creditillä suuri kunnia olla mukana.

Vantaan Energian ravintolatilat ovat erinomainen esimerkki siitä, miten tekniikka ja visuaalisuus voivat tukea toisiaan. Tärkeä informaatio saadaan heti kaikkien tilassa olevien nähtäville.

Katso lisää tietoa GF Money -konsernin yrityksille suunnitelluista palveluista: laskujen rahoittamista tarkoittavasta factoringista sekä irtaimiston pitkäaikaista vuokraamista tarjoavasta leasingista. 4Businekseen voit puolestaan tutustua täällä.

Jaa LinkedInissä