Alkusysäyksenä jano uudistaa rahoitusalaa: näin syntyi GF Credit Oy

04.10.2018

Etusivu » Ajankohtaista » Alkusysäyksenä jano uudistaa rahoitusalaa: näin syntyi GF Credit Oy

Kaikilla upeilla tarinoilla on oma alkunsa. Se jokin lähes taianomainen hetki, jolloin ajatus kirkastuu ja iso pyörä lähtee pyörimään. GF Credit Oy näki päivänvalon ensimmäistä kertaa lokakuussa 2017. Tämän piskuisen yrityksen riveissä toimii vahva joukko rahoitusalan asiantuntijoita, joista kaikille on yhteistä voimakas tarve uudistaa aiemmin kankeahkona tunnettua rahoitusalaa.

Viimeisten vuosien aikana pankkisääntely on johtanut siihen, että rahoituksen myöntäminen pk-sektorille on vaikeutunut pankeista riippumattomista syistä. Vakavaraisuusvaatimusten takia rahoituksen myöntäminen ei ole järkevää, jos yrityksen omavaraisuus ja kannattavuus on vaatimaton vakuustilanteesta riippumatta.

Tuomas Helle on yksi GF Credit Oy:n avainhenkilöistä.

Pankkien ei enää tarvitse onneksi tehdä kaikkea itse. Nykyään pienemmät teknologiafirmat keskittyvät yksittäisiin palveluihin ja tarjoavat niitä yksin tai kumppaniensa kautta.

Kattava kokemus tuo rohkeutta uudistaa toimintamalleja

GF Creditin pienosakkaat ovat olleet tekemisissä yritysrahoituksen kanssa lähes koko työuransa. He ovat nähneet ja kokeneet rahoitusmaailman muutoksen. Samalla heidän silmiensä eteen ovat avautuneet ne mahdollisuudet, joita keskittyminen pienemmän yrityskoon factoring-palveluun tarjoaa. Juuri tästä ajatuksesta GF Creditin liikeidea lähti liikkeelle.

GF Creditin tavoitteena oli luoda riippumaton rahoituspalveluyhtiö, joka yhdistää asiakkaiden laskutuksen, rahoituksen, perinnän ja kirjanpidon yhteen pakettiin. Perimmäisenä ajatuksena oli palveluiden helppo käyttöönotto. Se tuo ne helposti kaikenkokoisten yritysten ulottuville. Kun yrittäjä keskittyy omaan varsinaiseen liiketoimintaansa, on hänen työaikansa tehokkaammassa käytössä. ”Halusimme luoda rahoituspalvelun, joka auttaa yrittäjää. Lähes jokaisella yrityksellä on myyntisaamisia, joihin sitoutuu paljon rahaa. Olemmekin luoneet erittäin helposti käyttöönotettavan myyntisaamisten rahoitusjärjestelmän eli factoring-järjestelmän. Se nopeuttaa yritysten rahan kiertoa”, liiketoimintajohtaja Tuomas Helle toteaa.

Toimiva yhteispeli ja samat tavoitteet mahdollistavat paljon

GF Credit Oy:n toimitusjohtaja Junno Roine.

Koska harva matka on mukavampi taivaltaa yksinään, on myös GF Creditillä rinnallaan hyviä yhteistyökumppaneita. Emoyhtiö GF Money Oyj:tä sekä Liedon Säästöpankkia yhdistää sama halu auttaa yrittäjiä ja he ryhtyivät GF Creditin rahoittajiksi. ”Olemme näille molemmille suuressa kiitollisuudenvelassa”, Helle kertoo.

Entä keitä tämän oman alansa pioneerin takaa löytyy? GF Credit Oy:n avainhenkilöitä ovat toimitusjohtaja Junno Roine, operatiivinen johtaja Olli Heilala, liiketoimintajohtaja Tuomas Helle, CTO Jani Kajala sekä asiakkuusjohtaja Pyry Huhtanen. Heitä kaikkia yhdistää paitsi vankka rahoitusalan kokemus, myös aito halu olla yrittäjien tukena sekä mahdollistaa montaa unelmaa. Tukenaan heillä on osaava joukko rahoitusalan asiantuntijoita, jotka tekevät väsymättä töitä onnistuneen lopputuloksen eteen.

Jaa LinkedInissä