Henkinen halvaantuminen on myrkkyä yrittäjälle

10.07.2018

Etusivu » Ajankohtaista » Henkinen halvaantuminen on myrkkyä yrittäjälle

Maailma muuttuu vauhdilla ja yrittäjän ainoa keino mukana pysymiseen on liikkua ketterästi mukana. Löytyykö sinulta riittävästi halua kokeilla ja vastata muuttuvaan maailmaan? Jos et tee mitään, menee aika ohi.

Vanhoihin toimintamalleihin jämähtäminen on yksi suurimmista yrittäjän virheistä. Ei ole järkeä pysähtyä aloilleen odottamaan menestystä samalla kaavalla, jolla sitä on mahdollisesti niitetty aikaisemmin. Se kun ei ole tae tulevasta.

Olen kuullut viisauden, jonka mukaan muutos ei tule enää ikinä olemaan niin hidasta kuin se on ollut tähän asti. Asiat, teknologiat ja toimintamallit muuttuvat. Ja hyvä niin! “The road to success is always under construction” -motto kuvaa hyvin tätä kiinnostavaa ja kehittävää matkaa kohti menestystä.

Inspiraatio ruokkii kehitystä

Minäkin olen huomannut aiemmin ummistaneeni silmäni monelle asialle. Tällainen vauhtisokeus käy helposti monelle. Kun sen tiedostaa, voi oppia vaikka mitä. Pienen ja ketterän tekijän palvelukseen siirryttyäni huomasin, kuinka paljon uusia hienoja ajatuksia on kaikkialla.

Mitä enemmän inspiraatiota saa ympäriltä, sitä helpompaa on heittää hyvästit vanhoille tavoille. Rahoitusmaailma on siitä hyvä esimerkki. Aiemmin se on pyörinyt perinteisten keinojen ympärillä. Nykyään pankkien rinnalla on hyviä vaihtoehtoisia rahoittajia, joiden valikoimissa on moderneja ja kilpailukykyisiä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. GF Money tarjoaa lähes kaikki samat rahoituspalvelut kuin perinteiset pankit, mutta pystymme nopeudella ja joustavuudella haastamaan minkä tahansa toimijan. Uskallankin todeta, ettei kukaan muu pysty saamaan vastaavaa palvelua käyttövalmiiksi yhtä ripeästi kuin me.

“Uskalla ajatella isosti ja kurkottaa pitkälle. Vain siten voit saavuttaa suuria maailmassa, jossa pysyvää on ainoastaan muutos.” -Junno Roine, GF Credit Oy:n toimitusjohtaja

Kysy ja kuuntele vastaus

Pitkän urani aikana olen oivaltanut, että joskus ulkopuolinen näkee yrityksen tilanteen sisäpiiriä kirkkaammin. Älä oleta, vaan uskalla kysyä. Harva tohtii neuvoa kokenutta yrittäjää omatoimisesti. Kun tuoreet ideat toivottaa tervetulleeksi, saattaa huikea lopputulos odottaa nurkan takana. Ja muista, että myös sillä hiljaisemmallakin kaverilla voi olla mielessä hyvä juttu.

Moni on onneksi jo vastannut muutokseen ja valjastanut teknologian avukseen. Esimerkiksi mainontaa on tehty kautta aikain: nyt se tapahtuu eri kanavissa. Laskutus on toinen esimerkki. Enää ei nuolla kirjekuoria, vaan laskut lähtevät operaattoreiden kautta. Kaikki kyllä onnistuu, kunhan uskaltaa haastaa.

Kun lähes kaikki on uutta

Vanhat toimintamallit kannattaa hyvästellä puhtaasti jo senkin puolesta, että maailmasta on tullut globaali. Kaikki tieto on heti saatavilla ja markkinapaikka on huomattavasti aiempaa isompi. Tämän murroksen ohella työelämä on muuttunut: moni työskentelee paljon muuallakin kuin varsinaisella työpaikallaan. Teknologia mahdollistaa työnteon missä ja mihin aikaan tahansa, mikä tekee arjesta joustavampaa. Ketterät työskentelyolosuhteet ovatkin yksi keino houkutella osaavia tekijöitä. Esimerkiksi uusi sukupolvi tähtää ensisijaisesti mielenkiintoisiin ja haastaviin tehtäviin, kun aiemmin janottiin kenties tiettyä asemaa tai urakehitystä.

Uskalla ajatella isosti ja kurkottaa pitkälle. Vain siten voit saavuttaa suuria maailmassa, jossa pysyvää on ainoastaan muutos.

Junno Roine, GF Credit Oy:n toimitusjohtaja

Ps. Oletko valmis muutokseen? Soita minulle numeroon +358 50 522 6037 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen junno.roine@gfmoney.fi. Kerron mielelläni lisää kaikenkokoisille yrityksille sopivista factoring– ja leasing-palveluista.

Artikkelisarja nostaa esille GF Money -konsernissa työskentelevien ajatuksia ja ajankohtaisia puheenvuoroja. GF Money Oyj:n tytäryhtiö GF Credit Oy on yritysrahoituksen asiantuntija. Sen kärkituotteita ovat yritysten väliseen kaupankäyntiin suunniteltusaatavarahoitusratkaisu factoring sekä irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaisen vuokraamisen mahdollistava leasing. Kysy toiminnastamme lisää – kerromme mielellämme, kuinka voimme auttaa juuri sinun yritystäsi menestymään!

 

Jaa LinkedInissä