Konkurssien määrä kasvussa: syynä mm. pitkittyneet maksuajat?

17.01.2019

Etusivu » Ajankohtaista » Konkurssien määrä kasvussa: syynä mm. pitkittyneet maksuajat?

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 pantiin vireille 2 534 konkurssia. Se on 16,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017.

Konkurssit kasvoivat eniten muiden palveluiden päätoimialalla, jolla pantiin vireille 783 konkurssia. Se on 25,7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Ala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan. Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuutta ja kaivostoimintaa lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla.

Pitkittyneet maksuajat kuormittavat yrityksiä

Vireille pantujen konkurssien määrän kasvun voidaan katsoa osittain johtuvan verohallinnon alkuvuodesta 2017 tekemien konkurssihakemusten pienestä lukumäärästä. Syitä on toki muuallakin. Suomen yrittäjien teettämästä Yrittäjägallupista esimerkiksi selviää, että pitkät maksuajat ovat aiheuttaneet taloudellisia ongelmia jo lähes kolmannekselle suomalaisyrityksistä. Jopa 45 prosenttia vastanneista alle 10 henkilön yrityksistä on joutunut odottamaan rahojaan yli kuukauden. Tilanne voikin pahimmillaan johtaa juurikin konkurssiin.

GF Creditin factoring on ratkaisu pitkittyneisiin maksuaikoihin

GF Credit Oy:n palveluvalikoima on suunniteltu aidosti yrittäjien tueksi. Yrityksen factoring-rahoitus on nopea ja vaivaton ratkaisu pitkittyneiden maksuaikojen aiheuttamiin haasteisiin. Rahat saa tilille jopa vuorokaudessa eikä yrityksen tarvitse odottaa eräpäivään saakka. Kiinnostuitko? Tutustu GF Creditin factoring-rahoitukseen! Palveluvalikoimaan kuuluu myös yksittäisen laskun rahoittaminen.

Lue lisää:
Tilastokeskus.fi: Konkurssien määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta 16,9 prosenttia
Factoring auttaa yritystäsi kasvamaan
Factoring tuo rahat yrityksen tilille

Jaa LinkedInissä