MBakery – ripaus komediaa ja roimasti ylellisyyttä

23.04.2018

Etusivu » Ajankohtaista » MBakery – ripaus komediaa ja roimasti ylellisyyttä

Suomen parhaaksi leipomoksi valittu MBakery on todellinen hyvän maun konditoria. Yrittäjä Mikko Hietala tietää, että paras kakku on paitsi päältä kaunis, myös sisältä ilmiömäisen herkullinen. Tämän filosofian innoittamana hän luotsaa menestynyttä yritystään ja kuvailee arjen olevan välillä melkoista komediaa.

MBakeryssä tiedetään, että tie sydämeen kulkee vatsan kautta. Siksi yrityksen kakut, leivonnaiset, artesaanileivät, gelatot sekä muut mainiot herkut leivotaan tuoreista, ensiluokkaisista materiaaleista. Makujen harmoniaan panostetaan paljon. ”Tavoitteenamme on luoda maulle ja laadulle uusi määritelmä”, yrittäjä ja kondiittori Mikko Hietala kertoo.

Turun Kauppahallista sijaitsevasta toimipisteestä voi ostaa juureen leivottuja artesaanileipiä sekä muita suussasulavia herkkuja.

Tuotteita pääsee nauttimaan muun muassa Turun Kauppahallissa tai Kauppakeskus Myllyssä Raisiossa, M Kitchen & Caféssa sekä tuotantotilojen yhteydessä olevassa kahvilassa Turun Mälikkälässä. Lisäksi MBakeryllä on jälleenmyyjiä Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Ansaitusti Suomen paras leipomo

MBakeryn tarina sai runsaasti tuulta purjeidensa alle vuonna 2015, jolloin se voitti Suomen paras leipomo -ohjelman. ”Se oli hurjaa aikaa”, Hietala huokaisee ja kertoo, että yritys ilmoitettiin aikoinaan hänen tietämättään mukaan kilpailuun. ”Sopimus oli allekirjoitettu tuotantoyhtiön kanssa ja vasta sen jälkeen kerrottiin minulle. Tulihan siinä kiehuttua, mutta näin jälkeenpäin hymyilyttää. Se oli rohkea veto”, hän taustoittaa. Ohjelman voittoa hän kuvaa isona, henkilökohtaisena kiitoksena tehdystä työstä sekä osoituksena siitä, että suunta on ollut oikea alusta saakka.

Muita MBakeryn meriittejä ovat muun muassa nimikkoleivoksen loihtiminen Viking Gracelle, miljoonan liikevaihdon ylittäminen vuonna 2016 sekä moniin muihin taloudellisiin tavoitteisiin pääseminen. Ja mikä tärkeintä, MBakery lunastaa sloganinsa – Ripaus ylellisyyttä – joka päivä. ”Viittaamme sillä tuotteidemme korkeaan tasoon. Ne tuovat ripauksen ylellisyyttä arkeen, kahvipöytään sekä esimerkiksi sunnuntaiherkutteluun”, hän linjaa.

Mikko Hietalan päämääränä on luoda maulle ja laadulle uusi määritelmä.

Sopivasti pilkettä silmäkulmassa

Konditorian arkea Hietala kutsuu vitsikkäästi komediasarjan kaltaiseksi. Kun brändin alla työskentelee noin nelisenkymmentä henkilöä ja leipomossakin noin 15, aiheuttaa tiedonkulku toisinaan mielenkiintoisia tilanteita. ”Onhan tämä sellaista menoa välillä, että tästä saisi hauskan TV-sarjan. Jos tarjoaisi jollekin tuotantoyhtiölle mahdollisuutta tulla seuraamaan meitä viikoksi, tulos olisi varmasti mainio”, hän vitsailee.

Matka menestykseen vaatii rinnalleen tukea ja luotettavia yhteistyökumppaneita. Siksi MBakery on valinnut GF Moneyn tytäryhtiön GF Credit Oy:n leasing– ja factoring-palvelut. ”Kaikki on toiminut hyvin ja helposti – itse ei ole tarvinnut tehdä asian eteen juuri mitään”, Hietala mainitsee. ”Jopa allekirjoituksen sai toimittaa sähköisenä”, hän naurahtaa ja kertoo itse vieroksuvansa perinteisiä toimistotöitä. Yhteistyö on ilmeisen onnistunutta, sillä jopa tilitoimisto on lähettänyt kirjanpidon raporteista positiivista palautetta.

Jaa LinkedInissä