Startup- ja kasvuyrityksen rahoittaminen – myyntisaatavien rahoituksen saa ilman ulkopuolisia reaalivakuuksia

28.03.2019

Etusivu » Ajankohtaista » Startup- ja kasvuyrityksen rahoittaminen – myyntisaatavien rahoituksen saa ilman ulkopuolisia reaalivakuuksia

Onko sinulla hyvä idea, tukenasi muitakin alan osaajia ja janoat menestystä? Silloin oma yritys voi olla erinomainen idea. GF Credit tukee mielellään myös startup- ja kasvuyrityksiä – meillä on taito, tahto ja sopivat tuotteet.

Uusia yrityksiä perustetaan yhä kiihtyvään vauhtiin. Tilastokeskuksen mukaan esimerkiksi vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä perustettiin lähes 1 000 uutta yritystä enemmän edellisvuoteen verrattuna. Kiinnostus yrittäjyyteen ei ole mikään ihme, sillä siitä on tullut kiinnostava ja aidosti kilpailukykyinen vaihtoehto palkkatyölle.

Startup- ja kasvurahoitus: mistä rahoitusta, kun taloudelliset tunnusluvut eivät vielä vakuuta?

Startup- ja kasvuyritykset kärsivät usein siitä, että niiden taloudelliset tunnusluvut ovat vaatimattomia. Omat pääomat saattavat olla ohuet ja kannattavuus edellisten vahvistettujen tilinpäätösten mukaan turhan maltillinen, jos edellisiä tilikausia edes on. Tämä ei missään nimessä tee yrityksestä huonoa. Siitä huolimatta perinteisen vieraan pääoman saaminen saattaa olla hankalaa tai jopa mahdotonta.

Yrityksen perustaminen vaatiikin usein melkoisia investointeja. Alkutaipaleella olevan yrityksen on usein haastavaa löytää rahoitusta ilman omistajan omia vakuuksia tai oman pääoman ehtoista sijoittajaa. Kun yritys vihdoin pääsee siihen vaiheeseen, että sen myytävät tuotteet tai palvelut ovat valmiita ja yritys alkaa saamaan ensimmäisiä kauppoja, asiakkaiden pitkät maksuajat saattavat tulla yrittäjälle yllätyksenä. Juuri tähän tarpeeseen GF Credit Oy vastaa yritysrahoitustuotteillaan.

GF Creditin asiantuntijat auttavat laittamaan myös startup- ja kasvuyrityksien rahoituksen kuntoon.

Pitkittyneet maksuajat ja pakolliset investoinnit kuormittavat: startup-yrityksen rahoitus nopeasti kuntoon

Yrityksen toimintaan sitoutuu merkittävät määrät käyttöpääomaa ennen kuin asiakas vihdoin maksaa laskunsa. Yrityksen täytyy esimerkiksi investoida tuotekehitykseen, ostaa raaka-aineita, maksaa työntekijöille palkkaa ja maksaa markkinointi- ja myyntiponnisteluista. Kun kaupat on vihdoin saatu tehtyä ja tilaus toimitettu, koittaa yrittäjän juhlapäivä eli hän saa vihdoin tehdä ja lähettää laskun. Myyntisaamisten keskimääräinen kiertoaika Suomessa on jo lähes kuukausi, joten laskun lähettämisen jälkeen rahaa pitää odottaa vielä keskimäärin jopa 30 päivää, usein paljon pidempäänkin.

Tästä huolimatta yrityksen on toimituksen jälkeen alettava valmistelemaan jo seuraavia kauppoja ja tilauksia. Tähänkin sitoutuu lisää rahaa.

Myyntisaatavien rahoitus sopii hyvin myös startup- ja kasvuyrityksen rahoittamiseksi

Yksi hyvä keino nopeuttaa rahan kiertoa on käyttää myyntisaatavien rahoitusta. Myyntisaatavien rahoituksella yrityksen on mahdollista saada rahaa rahoitusyhtiöltä heti laskun lähettämisen jälkeen.

Factoring on erityisen hyvä rahoitusmuoto voimakkaasti kasvaville yritykselle, joilla sitoutuu koko ajan enemmän ja enemmän käyttöpääomaa omaan toimintaansa.

Yrittäjän kannalta factoring-rahoituksen isona etuna on se, että rahoitukseen ei tarvita ulkopuolisia reaalivakuuksia. Vakuutena toimivat nimittäin rahoitetut myyntisaamiset. Jos startup-yrityksen liiketoimintamalli on osoittanut toimivuutensa ja asiakaskunta on maksukykyistä, myyntisaamisten rahoitus saattaa tuoda nopeasti kipeästi tarvittavaa helpotusta kassaan.

Yritysrahoitus kuntoon GF Money -konsernin avulla

Jos haluat kuulla lisää myyntisaamisten rahoituksesta, ota yhteyttä GF Moneyn yritysrahoitustuotteiden asiantuntijoihin!

Varsinais-Suomi: Janne Lehtimäki, +358 50 050 5130
Pääkaupunkiseutu: Timo Seppänen, +358 40 513 8780
Satakunta/Häme: Kari Kaivo-oja, +358 50 337 6478
Pohjois-Suomi: Johanna Määttä, +358 40 845 3638
Muu Suomi: Junno Roine, +358 50 522 6037

Katso GF Money -konsernin tarkemmat yhteystiedot >>

Jaa LinkedInissä