kello ikoni

Hae verkossa, saat lainapäätöksen minuuteissa.

 

Suomen talous kasvaa kohisten

Suomen talous nousee kuluvana vuonna, kun BKT kasvaa 2,9 %. Iso kiitos siitä kuuluu ulkomaankaupalle ja kotimaiselle kysynnälle. Myös työllisten määrä nousee 1,9 % edellisvuotta korkeammaksi.

BKT kasvaa 2,9 % ja työllisten määrä 1,9 %

Valtionvarainministeriön tuore Taloudellinen katsaus ennustaa hyvää Suomen taloudelle. BKT kasvaa vuonna 2018 2,9 % ja työllisyysaste nousee 71,2 prosenttiin. Kuluvana vuonna voimakasta kasvua on luvassa erityisesti yksityisille investoinneille, kone- ja laiteinvestoinneille sekä asuinrakennusinvestoinneille.

Talouskasvun povataan hidastuvan vuoden 2018 jälkeen ja jäävän vuonna 2019 1,8 prosenttiin. Kasvun hidastumisen kerrotaan johtuvan erityisesti uusien rakennushankkeiden aloitusmäärien kääntymisestä laskuun sekä siitä, että suurten metsäteollisuushankkeiden investointipäätöksiä on siirretty eteenpäin.

Myös yksityinen kulutus kasvaa

Vuonna 2019 yksityinen kulutus kasvaa ansiotason nousun sekä työllisyyden kohenemisen ansiosta. Myös palkkasumman kerrotaan nousevan 3,5 %. Toisaalta kotitalouksien käytettävissä olevien tulojen kasvu hidastuu inflaation kiihtyessä.

Työllisyysaste nousee 72,6 prosenttiin

Työllisten määrän kerrotaan kasvavan lähes prosentin verran vuosina 2019–2020 ja työllisyysasteen nousevan 72,6 prosenttiin vuonna 2020.

Myös maailmantalouden positiivinen vire jatkuu ja maailman BKT:n kasvu on nopeimmillaan kuluvana vuonna. Hyviä uutisia on luvassa lähivuosina, joskin kasvun ennakoidaan hidastuvan lievästi.

Lähde: Taloudellinen katsaus, kesä 2018

Jaa LinkedInissä

Hae lainaa jo tänään

Yrityslainaa monenlaisiin tarpeisiin juuri sinulle sopivilla ehdoilla

Hae tästä »