Teollisuusmaalaamo valitsi factoring-rahoituksen: ”Halusimme parantaa kassavirran ennustettavuutta”

22.01.2019

Etusivu » Ajankohtaista » Teollisuusmaalaamo valitsi factoring-rahoituksen: ”Halusimme parantaa kassavirran ennustettavuutta”

Yrittäjä Pertti Lainisalo suhtautuu factoring-rahoitukseen tärkeänä osana kassavirran suunnittelua, hallintaa sekä luotonvalvontaa. Hän toimii kansainvälisestikin vaikuttavassa teollisuusmaalaamo Lainisalo Oy:ssä toimitusjohtajana. GF Credit Oy:stä Lainisalo Oy sai rinnalleen kumppanin, joka on valmis hiomaan palvelun timanttiseen kuntoon.

Tasa-arvo, perhekeskeisyys, ympäristöstä huolehtiminen ja koulutus ovat vuonna 1990 perustetun, Suomen johtavan kappaletavaraan erikoistuneen alihankintamaalaamo Lainisalo Oy:n kantavat arvot. Yrityksen asiakkaita ovat pienet, keskisuuret sekä suuret suomalaiset yritykset, jotka pääosin kilpailevat kansainvälisillä markkinoilla. ”Lainisalolla on kasvavissa määrin asiakkuuksia myös rajojemme ulkopuolella. Tästä johtuen tulemme tekemään merkittävästi investointeja tulevien vuosien aikana ulkomaille”, toimitusjohtaja Pertti Lainisalo toteaa.

GF Credit Oy:n factoring-rahoitus yrityksille

Lainisalo Oy:n toimitusjohtaja Pertti Lainisalo (vas.), myynnin trainee Tino Lainisalo sekä taloushallinto- ja business-trainee Dani Lainisalo.

Lainisalo Oy:ssä halutaan olla lähellä markkinoita sekä asiakkaiden tuotantolaitoksia. Yrityksen DNA:n kerrotaan olevan tuotekehityksessä, uusissa teknologioissa sekä robotisaatiossa. Merkittävässä roolissa on myös historian ja ammattitaidon sekä kasvollisen johtamisen vaaliminen nyt ja tulevaisuudessa.

Yrityksen tarpeisiin aidosti vastaava factoring-rahoitus

Yhteistyö GF Credit Oy:n kanssa käynnistyi kesällä 2018 vauhdikkaasti. Hektinen startti toi mukanaan haasteita, jotka ratkottiin molemminpuolisella tahdolla. ”Meille oli alusta asti selvää, että jos haluamme timanttia, se pitää hioa”, Lainisalo summaa.

Factoring-rahoituksen Lainisalo kertoo olevan tärkeä osa yrityksen kassavirran suunnittelua, hallintaa sekä luotonvalvontaa. Suurin syy rahoitusmuodon valintaan oli halu parantaa kassavirran ennustettavuutta. ”Toimintamme ja liikevaihtomme muodostuu tehtävästä työstä ja se sitoo paljon rahaa. Ilman factoring-rahoitusta olisimme suoraan sanoen pinteessä”, hän kuvailee.

Keskiössä asiantuntijaosaaminen sekä nopeat reagointiajat

GF Credit valikoitui kumppaniksi yrityksessä työskentelevien asiantuntijoiden takia. ”Ihmiset ovat meille tärkeitä, sillä hehän tätä työtä tekevät. Järjestelmät ja automaatio tukevat toimintaa, ei päinvastoin. Tämä on tärkeää PK-sektorin yrityksille ja etenkin yrittäjille”, hän kertoo. ”Pienemmän toimijan huomattavasti nopeammat reagointiajat sekä nykyaikainen ajattelutapa painoivat myös paljon”, Lainisalo sanoo.

Tavoitteet korkealla kaikessa tekemisessä

Lainisalo Oy keskittyy teollisessa maalaamisessa vaativien, kansainvälisten sekä kasvuhakuisten asiakkaiden lopputuotteiden pintakäsittelyyn. Yrityksen visiona on olla kannattavuudeltaan erinomainen kansainvälistyvä kasvuyritys, joka on asiakkailleen arvokas kumppani ja kilpailuedun varmistaja.

Suurten taloudellisten tavoitteiden lisäksi noin 120 henkilöä työllistävässä Lainisalo Oy:ssä panostetaan henkilökuntaan paljon muun muassa koulutuksella sekä kehittymiseen kannustamalla. ”Meillä työskentelee jo pitkäaikaisten työntekijöidemme lapsia, eli toisen sukupolven lainisalolaisia. Me olemmekin todellinen perheyhtiö. Se merkitsee meillä työskentelevistä perheistä huolehtimista”, toimitusjohtaja linjaa.

Lainisalo Oy:llä on toimipisteet Helsingissä, Ähtärissä sekä Tallinnassa. Viroon vuoden 2019 alussa perustettu Lainisalo Oy:n tytäryhtiö Lainisalo Powder Painting OÜ keskittyy Baltian asiakkaiden palvelemiseen jauhemaalausteknologialla.

Ota yhteyttä rahoitusasiantuntijoihimme

Ole yhteydessä asiantuntijoihimme ja kerromme sinulle, kuinka factoring voisi auttaa sinun liiketoimintaasi. Tavoitat meidät numerosta 02 073 06730.

Lue lisää GF Money -konsernin yrityksille suunnitelluista palveluista, kuten factoringista sekä leasingista. Lainisalo Oy:n tarjoamiin ratkaisuihin voit puolestaan tutustua täällä.

Jaa LinkedInissä