Veressä virtaa yrittämisen rytmi

11.06.2018

Etusivu » Ajankohtaista » Veressä virtaa yrittämisen rytmi

GF Money Oyj:n tytäryhtiön GF Credit Oy:n toimitusjohtaja Junno Roine on rahoitusalan todellinen asiantuntija, muttei pelkää antaa lankoja myös osaavien kollegoidensa käsiin. Mieheen liittyy yksi hämmentävä mysteeri – totuuden sen takaa tietää kenties vain herra itse.

Junno Roine on liikuntaa rakastava tarmonpesä, joka starttaa arkipäivänsä täsmällisesti puoli seitsemältä aamulla. Kun lapset on viety päiväkotiin ja esikouluun, alkaa työpäivä sähköpostien ja muiden viestien tarkistamisella. Päivään kuuluu kokouksia sekä tapaamisia tyypillisesti joko Helsingissä tai Turussa. ”Tavoitteenne on olla aidosti mukana asiakkaidemme arjessa ja menestyksessä. Siksi palvelupalettimme kattaa monipuoliset rahoituspalvelut, jotka ovat helposti ja nopeasti saatavissa”, Roine toteaa.

Muutos on mahdollisuus

Ennen GF Money -konserniin siirtymistään Roine työskenteli 16 vuotta Nordeassa, joista viimeisimpänä Nordea Rahoituksen operatiivisena johtajana. Ovi pankkimaailmaan aukeni kesätöiden kautta, jonka jälkeen Roine eteni kohti korkeampaa asemaa. Kun tarjoutui mahdollisuus lähteä perustamaan omaa rahoitusyhtiötä, oli aika siirtyä eteenpäin. ”Koin, että rahoitusala on kokemassa muutoksia ja niihin on tartuttava. Muun muassa finanssiteknologia tulee muuttamaan toimintaa ja uudet digitaaliseen toimintaan keskittyvät yritykset haastavat perinteiset – mutta kankeat – pankkialan toimijat”, hän summaa.

Avarakatseisuus ja uusiin asioihin avoimesti suhtautuminen on Roineen mielestä iso plussa jokaiselle – myös pidempään yrittäjänä toimineille. Toimintamalleja kannattaa uudistaa, sillä nykyisen menestyksen mahdollistanut tapa ei vie välttämättä uuteen maaliin saakka. ”Omiin ajatuksiin ei saa jämähtää vaan kannattaa ottaa muutkin firmasta ideoimaan. Maailma muuttuu ja hyviä parannusehdotuksia voi olla aivan nurkan takana”, hän summaa.

Korkea motivaatio yhdistää

Yksi Roineen kiistattomista vahvuuksista on pitkä kokemus rahoitusalalta. Hän ymmärtää alan syvimmän olemuksen ja juridiikan. ”Kun on näinkin pitkä historia, on nähnyt paljon. Ymmärrän riskit sekä sen, mitä asiakkaat arvostavat”, hän toteaa. Roine on kiitollinen vuosilleen Nordeassa siitä, että ne opettivat hänelle ison, hyvin toimivan organisaation ekosysteemistä ja siitä, miten menestyvä yritys toimii. ”Ilman tätä kokemusta en olisi ollut valmis tähän työhön”, Roine kiittelee.

”Tavoitteemme on olla aidosti mukana asiakkaidemme arjessa ja menestyksessä. Siksi palvelupalettimme kattaa monipuoliset rahoituspalvelut, jotka ovat helposti ja nopeasti saatavissa”, kertoo GF Credit Oy:n toimitusjohtaja Junno Roine.

Arki on paljon muutakin kuin raakaa bisnestä. GF Moneyllä uskotaan, että ihmeitä tapahtuu, kun motivaatio on kova ja työpaikalla hauskaa. ”Teemmekin porukalla kaikenlaista kivaa, kuten punnerrus- ja lankutuskisoja. Meillä on mukavaa olla töissä. Täällä on samanhenkistä porukkaa, joita kaikkia yhdistää tahtotila menestyä”, hän summaa ja lisää, ettei kenenkään tulisi aliarvioida pienen organisaation voimaa ja kykyä saada asioita aikaiseksi.

Vahvan osaamisen heimo

Yritys tunnetaan edelläkävijänä sekä jatkuvasti kehittyvänä toimijana. Toimintamalleja parannetaan ja kun eteen tulee haasteita, ne ratkaistaan. Digitaalinen liiketoimintamalli, matala organisaatiorakenne sekä avoin tiedonkulku ovat GF Moneyn vahvuuksia. ”Puhumme avoimesti ja jokaisella on valta vaikuttaa. Jollain on aina loistava ehdotus, jonka ansiosta pystymme tuottamaan arvoa asiakkaallemme ja ylittämään vastoinkäymiset”, Roine toteaa. Yrityksen nopea reagointikyky onkin saanut kiitosta. ”Mahtavaltahan se tuntuu, kun asiakas on mielissään, että pystyimme auttamaan”, hän iloitsee.

Roine nostaa tuon tuosta esille sen, miten tyytyväinen hän on GF Money -konsernissa olevaan osaamiseen. ”Olemme onnistuneet keräämään porukan, joka saa asiat tapahtumaan”, Roine kuvailee ja lisää, ettei ole vastaavaa sitoutumista nähnyt missään muualla aikaisemmin.

Entä se mysteeri, johon artikkelin alussa viitattiin? Sitkeän huhun mukaan Roine on discotanssin suomenmestari 1990-luvulta. Roine itse arvelee, ettei huhu johdu ainakaan tanssitaidoista. ”Totta tai ei, ken tietää”, Roine virnistää. Sopii hakea Junnoa tanssimaan ja testata, virtaako hänen veressään rahoitusalan ymmärryksen lisäksi myös rytmi.

Artikkelisarja esittelee henkilöitä monipuolisesti palvelevan GF Money -konsernin takaa. Tällä kertaa esittelyvuorossa olevan GF Credit Oy:n toimitusjohtajan Junno Roineen tavoitat soittamalla numeroon +358 50 522 6037 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen junno.roine@gfmoney.fi.

GF Money Oyj:n tytäryhtiö GF Credit Oy on yritysrahoituksen asiantuntija. Sen kärkituotteita ovat yritysten väliseen kaupankäyntiin suunniteltu saatavarahoitusratkaisu factoring sekä irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaisen vuokraamisen mahdollistava leasing. Kysy toiminnastamme lisää – kerromme mielellämme, kuinka voimme auttaa juuri sinun yritystäsi menestymään!

Jaa LinkedInissä